Wat is personeelsadministratie?

Personeelsadministratie, zelf doen of uitbesteden? Het is een belangrijk onderdeel wat je verplicht moet bijhouden en wat veel vakkennis vereist. Een goed personeelsdossier bevat alle actuele gegevens op basis waarvan jij als werkgever jouw beslissingen over de werknemer kan onderbouwen. Naast persoonlijke gegevens gaat het om informatie over contracten en arbeidsvoorwaarden, functioneren en ontwikkeling, ziekteverzuim en andere bijzonderheden. Uit de AVG vloeien verschillende verplichtingen voort waar jij als werkgever je aan moet houden.

Tegenwoordig worden steeds meer documenten digitaal bewaard. Ook wordt het steeds populairder om papieren in te scannen en ze daarna alleen digitaal te gebruiken in een cloud en via computers, laptops en tablets, zodat deze altijd en overal kunnen worden ingezien. Het digitaal bewaren en beheren van personeelsdossiers heeft in juridisch opzicht wel enkele haken en ogen wat betreft beveiliging en de bewijsfunctie.

Met ons Cloud systeem Nmbrs kun je de personeelsadministratie online (laten) beheren en uitvoeren. Snel, veilig, gemakkelijk én betaalbaar. Bovendien is de salarisadministratie volledig geïntegreerd.

Personeelsadministratie uitbesteden
Nu denk je misschien: “Maar ik heb kennis in huis, waarom zou ik het uitbesteden?” Personeelsadministratie uitbesteden kent vele voordelen, en niet alleen op administratief gebied.

Je houdt meer tijd over voor je medewerkers. Meer aandacht betekent meer binding en zorgt voor meer loyaliteit. Naast jouw eigen kennis is er altijd een sparringpartner. Kom je er zelf even niet uit of heb je een brandende vraag? Ons team staat voor je klaar. Dat betekent: meer tijd over voor ondernemen, en zo bieden wij je meer flexibiliteit en verminderen wij de werkgeversrisico's.

Personeelsadministratie software: altijd en overal inzicht
Met onze tool hebben jij en jouw managers op ieder moment van de dag inzicht in de laatste stand van zaken. Bovendien hebben alle medewerkers via de app toegang tot hun eigen digitale personeelsdossier. Zo kunnen zij hun salarisstroken, arbeidsovereenkomsten en verslagen inzien of hun gegevens wijzigen. Alle informatie is overzichtelijk en veilig opgeborgen, waar alleen jij, als werkgever of als leidinggevende, en de medewerker bij kunnen.

Wat kost het, de personeelsadministratie uitbesteden?
Dankzij onze flexibele pakketten kun je zelf bepalen welke onderdelen van de administratie je graag zelf wilt blijven doen en welke onderdelen je overlaat aan onze professionals. Wij werken met een vast tarief per medewerker per maand. En in sommige gevallen met een uurtarief waarbij we je altijd van te voren een opgave van de te verwachten kosten zullen doen. Transparant en geen verrassingen achteraf!

Reactie plaatsen