Het contract en de salarisstrook moet kloppen

Profiteer van een vast, laag tarief per medewerker per maand

Ontdek de kracht van salarisadministratie met onze specialisten

Wanneer je personeel gaat aannemen dan zal je een salarisadministratie moeten voeren. Je moet als werkgever elke maand loonaangifte doen en het juiste bedrag aan loonheffingen aan de belastingdienst afdragen.

Het voeren van een salarisadministratie is specialistisch werk en hier is ook specifieke salarissoftware voor nodig. Het is raadzaam dit uit te besteden. Je kunt je volledige HR en salarisadministratie aan ons uitbesteden. Je betaalt bij ons een all-in tarief per medewerker per maand, afhankelijk van het aantal werknemers.

De interactieve loonstrook van Visma Nmbrs® maakt het mogelijk om loonstroken aan te passen en te controleren zonder eerst een run te moeten draaien.

Hoe werkt het aannemen van personeel op de loonlijst?

1. Maak een arbeidsovereenkomst waarin je afspraken vastlegt (salaris, uren e.d.) of krijg een advies op maat van ons.  2. Laat het personeelslid een loonheffingsverklaring invullen.
3. Neem een kleuren kopie van het identiteitsbewijs (voor- en achterkant) of paspoort van de werknemer op in je administratie.
4. Richt een salarisadministratie in of besteed dit uit aan ons.
5. De salarisadministratie berekent het nettoloon en genereert de salarisspecificatie.
6. De salarisadministratie geeft de loonheffing aan bij de belastingdienst.
7. Denk na over verzekeringen (aansprakelijkheid, ongevallen, ziekteverzuim) of krijg een advies op maat van ons.

Esther Duineveld

Stichting Goed voor Elkaar

"Altijd bereikbaar en altijd tijd, zonder dat de teller meteen gaat lopen!"

"De overstap naar TOP HR desk voor onze salarisadministratie is echt probleemloos verlopen. En het heeft ons nog veel meer opgeleverd ook."