De Eerste Kamer heeft het initiatiefwetsvoorstel Wet werken waar je wilt verworpen.
27 september 2023 
in Nieuws

De Eerste Kamer heeft het initiatiefwetsvoorstel Wet werken waar je wilt verworpen.

Het initiatiefwetsvoorstel beoogde een aanpassing van de Wet flexibel werkenKENNISDOCUMENTENWet flexibel werkenENGLISH. In deze wet is geregeld dat werknemers hun werkgever kunnen verzoeken om meer of minder uren te werken, om andere werktijden te gaan werken of om vanaf een andere arbeidsplaats te werken.

Het verzoek om vanaf een andere arbeidsplaats te werken kan door werkgevers nu vrij gemakkelijk worden afgewezen. Van de werkgever wordt slechts verwacht dat hij het verzoek ‘overweegt’ en dat hij met de werknemer in gesprek gaat als hij het verzoek afwijst, meer niet.

Verzoek tot aanpassing arbeidsplaats

De bedoeling was dat een verzoek tot aanpassing van de arbeidsplaatsKENNISDOCUMENTENAanpassing arbeidsduur, arbeidstijden, arbeidsplaats en/of vorm van arbeidENGLISH van een werknemer meer gewicht zou krijgen en niet meer zonder meer door de werkgever afgewezen kan worden. Maar voorlopig blijft alles dus bij het oude.

De procedures voor het doen van een verzoek tot aanpassing van de arbeidsplaats zouden door dit initiatiefvoorstel sowieso niet veranderen. Ook die blijven nu dus ongewijzigd.

Heb jij als werkgever regelmatig dergelijke HR-vraagstukken? Informeer dan bij TOP HR desk hoe wij voor jou een rol kunnen spelen op HR-gebied?
Klik dan voor meer info hier of neem contact op met onze adviseurs.

Bron: XpertHR

Over de schrijver
Reactie plaatsen