Verzoek Belastingdienst: doe op tijd loonaangifte
25 maart 2020 
in Nieuws
2 min. leestijd

Verzoek Belastingdienst: doe op tijd loonaangifte

De Belastingdienst vraagt werkgevers tijdens de coronacrisis hun aangifte loonheffingen op tijd te versturen. UWV heeft deze gegevens namelijk nodig voor het toekennen van  NOW-regeling.

De Belastingdienst doet dus een beroep op werkgevers om gewoon de aangifte loonheffingen te doen. Maar de werkgever hoeft deze nog niet te betalen, als hij uitstel van betaling aanvraagt.

NOW-regeling

UWV heeft de gegevens uit de aangiftes loonheffingen nodig voor de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW).

Deze noodmaatregel is bedoeld om werkgevers met omzetverlies te compenseren, zodat zij hun werknemers kunnen doorbetalen. Als UWV ook de meest actuele gegevens uit de aangifte loonheffingen heeft, krijgt de werkgever snel waar hij recht op heeft. En werknemers die thuis komen te zitten, of ziek worden, ook.

Bijzonder uitstel betaling

De fiscus heeft begrip voor de lastige situatie waarin veel werkgevers zich op dit moment bevinden. Als de werkgever door het coronavirus in betalingsproblemen is gekomen, kan hij bijzonder uitstel van betaling aanvragen.

Betalingsuitstel werkt als volgt:

  1. Je doet (loon)aangifte voor de uiterste aangiftedatum. Deze datum staat in het jaaroverzicht dat de werkgever in december van de Belastingdienst ontving. De werkgever hoeft de aangifte echter nog niet te betalen.
  2. Ongeveer 3 weken na de uiterste aangiftedatum ontvangt de werkgever een naheffingsaanslag. De boete voor het niet op tijd betalen van de aangifte hoeft de werknemer niet te betalen. De werkgever kan uitstel aanvragen nadat je aangifte hebt gedaan en een aanslag hebt ontvangen. Dit kan via een verzoek om uitstel met de vermelding dat de werkgever door de uitbraak van corona in betalingsproblemen is gekomen. Noem in de brief in ieder geval het kenmerk van de belastingaanslag. Stuur de brief naar: Belastingdienst, Postbus 100, 6400 AC Heerlen.
  3. Nadat de Belastingdienst het verzoek heeft ontvangen, stopt de fiscus de invorderingsmaatregelen en wordt de betaalverzuimboete kwijtgescholden. De werkgever krijgt in deze situatie automatisch 3 maanden uitstel. Hij hoeft hier niets voor te doen.

Let op: het verzoek geldt als een verzoek om uitstel van betaling. Het geldt niet als uitstel voor het doen van aangifte. De Belastingdienst vraagt de aangifte op tijd te doen.

Uitstel aangifte

De Belastingdienst hoopt dat je de aangifte loonheffingen op tijd kan doen. Mocht dat echt niet lukken, vraag dan uitstel aan voor het doen van aangifte. Stuur daarvoor een schriftelijk verzoek naar: Belastingdienst, Postbus 8738, 4820 BA Breda.

Meer weten over de NOW -regeling en andere maatregelen, neem dan contact op met ons op: https://tophrdesk.nl/noodfonds/ of stuur een email naar info@tophrdesk.nl. Bellen kan ook via 072 531 54 64

 

Bron: Salaris Vanmorgen

Over de schrijver
Mede-eigenaar en oprichter van TOP HR desk
Reactie plaatsen