Thuiswerken in stand houden? Zorg voor een passend thuiswerkbeleid!
25 januari 2022 
in Nieuws
1 min. leestijd

Thuiswerken in stand houden? Zorg voor een passend thuiswerkbeleid!

Een meerderheid van de werknemers geeft aan ook na de coronacrisis (enkele dagen) thuis te willen werken. Dit kan in combinatie met werken op locatie en dit wordt Hybride werken genoemd. Om thuiswerken mogelijk te maken is het belangrijk om duidelijkheid te creëren voor alle werknemers over de mogelijkheden. De criteria voor een thuiswerkbeleid verschillen per bedrijf en moeten op jouw bedrijf worden aangepast. In een thuiswerkbeleid moet duidelijk omschreven staan wat er onder thuiswerken wordt verstaan, wie er thuis mag werken en hoeveel dagen er thuis gewerkt mag worden. Bovendien moet de communicatie goed geregeld zijn en moeten de werknemers betrokken blijven. 

Ook als je medewerkers thuiswerken is het belangrijk dat zij kunnen werken onder goede en veilige arbeidsomstandigheden, dit is in de Arbowet vastgelegd. Het inrichten van een thuiswerkplek brengt kosten met zich mee en daarom is het belangrijk dat werknemers die thuiswerken een redelijke vergoeding ontvangen. Een groot deel van de vernieuwde cao’s heeft een vergoeding van 2 euro per werkdag opgenomen voor thuiswerken. 

Daarnaast is het belangrijk om tijdens het opstellen van het thuiswerkbeleid te luisteren naar je medewerkers. Gedurende de coronacrisis hebben zij al ervaring opgedaan met thuiswerken en hierdoor kunnen zij het beste aangeven wat er nodig is. Je medewerkers vormen het fundament van je bedrijf en daarom is het belangrijk om hun wensen mee te nemen. Bijvoorbeeld het gevoel altijd ‘aan’ te moeten staan kan voor veel stress zorgen en om deze stress te voorkomen zijn duidelijke afspraken over de werk/privébalans nodig.  

Heb jij hulp nodig bij het opstellen van een thuiswerkbeleid? TOP HR desk kan jou helpen bij het opstellen van een thuiswerkbeleid! Neem contact op met één van onze adviseurs via info@tophrdesk.nl of bel naar 072-531 54 64.


Bron: ORnet

Over de schrijver
Mede-eigenaar en oprichter van TOP HR desk
Reactie plaatsen