Payrolling duurder in 2020
17 oktober 2019 
0 min. leestijd

Payrolling duurder in 2020

De regels voor werken met werknemers op basis van payrolling veranderen per 1 januari 2020 door de invoering van de WAB. Vanaf dan moeten uw payrollwerknemers dezelfde gelijke (primaire en secundaire) arbeidsvoorwaarden krijgen als de werknemers die bij u in dienst zijn. Payrolling wordt hierdoor in 2020 duurder.

De regering vindt dat payrolling niet mag leiden tot minder goede arbeidsvoorwaarden voor payrollwerknemers. Evenmin mag het leiden tot concurrentie op arbeidsvoorwaarden voor werkgevers. Daarom is in de WAB een aantal voorstellen ten aanzien van payrolling gedaan. Payrollbedrijven moeten hun payrollwerknemers dezelfde arbeidsvoorwaarden bieden als de werknemers die bij de opdrachtgever in loondienst zijn.

Dus uw eventuele cao, maar ook uw arbeidsvoorwaardenreglement, functiehuis, enzovoorts, zijn vanaf dan ook van toepassing op uw payrollwerknemers.

De kans is dus erg groot dat het werken met payrollwerknemers daardoor vanaf 1 januari 2020 voor u duurder wordt.

Hoewel het de bedoeling was dat payrollbedrijven vanaf 1 januari 2020 ook verplicht zouden worden om voor een adequate pensioenregeling te zorgen voor hun (payroll)werknemers, is dat uitgesteld naar 1 januari 2021.

Weten wat het u kost om uw payrollmedewerkers in dienst te nemen?
Neem dan contact op met de adviseurs van TOP HR desk of vraag nu onze WAB-scan aan, we adviseren je graag!

Bron: Xperthr

Over de schrijver
Mede-eigenaar en oprichter van TOP HR desk
Reactie plaatsen