Onbelaste kilometervergoeding stijgt in 2023 naar €0,21
01 juni 2022 
in CAO
1 min. leestijd

Onbelaste kilometervergoeding stijgt in 2023 naar €0,21

Vanwege de stijgende energieprijzen kan ook een verhoging van de onbelaste kilometervergoeding niet uitblijven. Voor het eerst sinds 2006 gaat de onbelaste kilometervergoeding omhoog. In de Voorjaarsnota is aangekondigd dat het bedrag dat een bedrijf belastingvrij aan reiskosten mag betalen op 1 januari 2023 stijgt naar €0,21.

De laatste maanden zijn werkgevers vanwege de hoge benzineprijzen onder druk gezet om een hoger bedrag per kilometer te vergoeden. Tot 1 januari 2023 is alle kilometervergoeding die je als werkgever meer betaalt dan €0,19 niet belastingvrij. Dit maakt het verhogen van de vergoeding fiscaal minder aantrekkelijk en administratief bewerkelijk. Bovendien schieten je werknemers daar niet meteen veel mee op. Gelukkig komt daar verandering in en mag je vanaf 1 januari 2023 je werknemers een onbelaste kilometervergoeding van €0,21 uitbetalen.

Of de kilometervergoeding voor jouw werknemers ook omhooggaat is aan jou als werkgever. Het Kabinet verhoogt het maximale bedrag waarover je als werkgever geen belasting hoeft te betalen, dit betekent niet dat jij verplicht bent om de vergoeding te verhogen naar €0,21. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt is het wel aan te raden om vanuit goed werkgeverschap mee te denken over een verhoging van de kilometervergoeding of een eenmalige uitkering. Daarnaast is het aanbieden van een treinabonnement natuurlijk ook een mogelijkheid.

Dus een tip voor jou als werkgever: maak gebruik van de ruimte om de kilometervergoeding te verhogen en wees zuinig op je werknemers.

Bij vragen over de kilometervergoeding of andere vergoedingen kun je altijd contact met ons opnemen!


Bron: XpertHR

Over de schrijver
Mede-eigenaar en oprichter van TOP HR desk
Reactie plaatsen