Wat is werving & selectie?

Wat is werving en selectie (W&S) ?
Het werven en selecteren van kandidaten kost vaak veel tijd daarom besteden bedrijven dit proces dan ook wel uit aan specialisten. Maar wat is het eigenlijk? Zoals de naam eigenlijk al zegt, het werven, selecteren en (direct) in dienst nemen van geschikte kandidaten voor een vaste of tijdelijke baan. Dit proces kan een organisaties uitbesteden aan specialisten.

Hoe werkt het uitbesteden?
Niet ieder werving- en selectiebureau werkt op dezelfde manier. Je maakt samen met het bureau afspraken over hoe je de samenwerking vorm wilt geven. Je kunt ervoor kiezen om alleen advies te krijgen, maar ook om de volledige of gedeeltelijke werving en selectie uit handen te geven. Daarnaast neem je samen de functie en de bedrijfscultuur door, zodat naar de juiste kandidaat gezocht kan worden.

Zo werkt W&S:
1. Je bespreekt welke vacature(s) er openstaan en naar welk type kandidaat je op zoek bent.
2. De recruiter gaat een campagne uitzetten om deze geschikte kandidaten te bereiken. Denk hierbij aan het uitzetten van de vacature op relevante vacaturebanken en het opzetten van sociale mediacampagnes.
3. Het wervingsbureau vangt alle reacties op en gaat gesprekken aan met geschikte kandidaten. Eventueel kun je ervoor kiezen om deze eerste gesprekken zelf te doen.
4. Kandidaten die na het gesprek interessant lijken te zijn voor de functie worden voorgelegd.
5. Als je niet zelf de eerste gesprekken hebt gedaan, dan is dit het moment dat je de geschikte kandidaten zelf gaat spreken.

Meer weten over wat TOP HR desk voor jouw organisatie kunnen betekenen klik hier.