Salarisadministratie uitbesteden

Vind je het te tijdrovend of ingewikkeld om zelf de loonadministratie te doen voor jouw bedrijf? Dan is de salarisadministratie uitbesteden aan een specialist een goede oplossing. Als ondernemer met personeel in dienst ben je verplicht om een salarisadministratie bij te houden. Waar veel ondernemers er in het begin nog voor kiezen om dit zelf te doen, is het een logische stap om dit op enig moment te gaan uitbesteden. Salarisadministratie kost namelijk veel tijd. In deze tijd kun jij je niet richten op het runnen van jouw bedrijf. Daarnaast heb je veel vakkennis nodig om je eigen loonadministratie te doen, want dit is complexe materie. Zo moet je onder andere weten hoe je jaaropgaven opstelt, hoe je bruto- en nettoloonberekeningen maakt en hoe je de aangifte loonheffingen indient. 


Wanneer is salarisadministratie uitbesteden interessant? 

Salarisadministratie is een vak apart. De meeste bedrijven besteden de salarisadministratie dan ook uit aan een accountants- of administratiekantoor. Je kunt ervoor kiezen om een deel in eigen hand te houden en een deel uit te besteden, of de complete administratie uit handen te geven. Veel middelgrote bedrijven die 50 of meer medewerkers in dienst hebben, kiezen ervoor om een eigen salarisadministrateur in dienst te nemen of om een afdeling (salaris)administratie op te zetten. Hiermee halen ze de benodigde specialistische kennis in eigen huis.


Voordelen van salarisadministratie uitbesteden 

Het grote voordeel van salarisadministratie uitbesteden is dat dit jou enorm veel tijd scheelt. Veel ondernemers komen chronisch tijd tekort omdat ze proberen veel taken binnen het bedrijf zelf op te pakken. Wil je bijvoorbeeld groeien met jouw bedrijf? Dan is het zonde als deze groeiambities verwaarloosd worden doordat jij te veel vastzit in de uitvoering. Daar komt bij dat de administratie van salarissen veel specialistische kennis vereist. Een fout kan je duur komen te staan en daarbij verandert de wet- en regelgeving regelmatig. Door een specialist in de hand te nemen en de salarisadministratie uit te besteden weet je zeker dat de taak goed, snel en nauwkeurig uitgevoerd wordt. Het vereist een investering, maar kan je op de langere termijn zeker geld besparen. 


Volledig uitbesteden van salarisadministratie

Astrid Verburg is onze salarisspecialist die continue scholing volgt om er voor te zorgen dat de salarisverwerking foutloos verloopt. Astrid is Register Payroll Professional (RPP) en volgt alle wijzigingen en veranderingen op het gebied van wet-regelgeving op de voet. Hierdoor kan je er op vertrouwen dat je salarisadministratie in goede handen is. Wij werken met een modern systeem waarbij de samenwerking tussen jou als klant en TOP HR desk heel eenvoudig is en je 24/7 inzicht hebt in je loonadministratie. Een bijkomend voordeel als je met ons samenwerkt, je verwijst je medewerkers met vragen over hun loonstrook gewoon naar ons door.

Besteed je salarisverwerking uit aan TOP HR desk en bespaar kosten en tijd. Vul bijvoorbeeld zelf de uren in het systeem om het overzicht te behouden, dan zorgen wij voor de salarisstroken, pensioenkoppeling en de loonaangifte.


Kosten uitbesteden

Wanneer je per 1 januari 2022 overstapt naar TOP HR desk dan rekenen wij géén inrichtings- of opstartkosten. Je betaalt bij ons enkel en alleen een all-in tarief vanaf € 7,50 (excl. btw) per loonstrook per maand.

Neem gerust contact op voor meer informatie via: 

Bron: loket.nl

Reactie plaatsen