Het laatste nieuws, nu in je inbox!
22 april 2021 
in Nieuws
2 min. leestijd

Het laatste nieuws, nu in je inbox!

Vervallen van vakantiedagen, hoe zit dat nu?

Per 1 juli vervallen in principe de wettelijk vakantiedagen die werknemers in 2020 hebben opgebouwd. Je bent verplicht om werknemers op die vervaltermijn te wijzen. Informeer je een werknemer niet op tijd, dan behoudt de werknemer zijn recht op de nog niet-opgenomen wettelijke vakantiedagen na afloop van de vervaltermijn. Deze wettelijke vakantiedagen verjaren in dat geval pas vijf jaar na het jaar van opbouw, net als bovenwettelijke vakantiedagen. Wat je kan doen om de voorraad vakantiedagen weg te werken? Lees je hier.

 

Vaste onbelaste reiskostenvergoeding verlengd to 1 juli 2021

De maatregel voor de onbelaste vaste reiskostenvergoeding is in januari 2021 verlengd tot 1 april 2021. Het kabinet verlengt deze maatregel nu tot 1 juli 2021. Dit houdt in dat de werkgever tot 1 juli 2021 de bestaande vaste reiskostenvergoedingen onbelast kan vergoeden, ook al maakt de werknemer deze reiskosten als gevolg van het thuiswerken niet meer (volledig). Wil je meer weten dit onderwerp? Klik dan hier.

HR advies nodig?

Als ondernemer ben je druk met ondernemen en kansen creëren. Het is dan goed mogelijk dat je focus niet ligt op de HR zaken binnen je organisatie. Wij bieden ondersteuning en geven advies. Vragenstukken die wij zoal krijgen:
– Help, mijn werknemer functioneert niet (meer)! Wat nu?
– Moet ik als werkgever een computerbril verplicht vergoeden?
– Hoeveel contracten voor bepaalde tijd mag ik geven aan mijn werknemer?
– Mijn medewerker heeft een gebroken been, wat nu?
Voor meer vraagstukken en informatie kijk je op onze website. Klik hier.

Gezocht: KAM Coördinator (24-32 uur)

Kom jij het team versterken? Voor een opdrachtgever in de omgeving Noord-Holland (regio Hoorn) zijn wij op zoek naar KAM-coördinator. In deze functie staan kwaliteit en veiligheid centraal. Het is een rol waarbij je bezig bent met adviseren, inspecteren en administreren. Voor meer informatie over deze vacature, bekijk je onze website hier.

Over de schrijver
Mede-eigenaar en oprichter van TOP HR desk
Reactie plaatsen