Belastingdienst verstuurt beschikkingen Wtl 2020
10 juni 2021 
in Nieuws
1 min. leestijd

Belastingdienst verstuurt beschikkingen Wtl 2020

Vanaf 3 juni verstuurt de Belastingdienst de beschikkingen Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl) 2020. Als de werkgever over 2020 recht heeft op één of meer tegemoetkomingen, dan ontvangt hij de beschikking vóór 1 augustus 2021. 

In de beschikking staat het bedrag dat de werkgever zal ontvangen voor de loonkostenvoordelen, het lage-inkomensvoordeel (LIV) en het jeugd-LIV. Dit bedrag is gebaseerd op de definitieve berekening die als bijlage bij de beschikking zit. Binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking betaalt de Belastingdienst het bedrag uit.

Afrondingsverschillen verloonde uren

Denkt u dat de beschikking niet juist is? Controleer dan eerst of dit komt door afrondingsverschillen. Hiervoor vergelijkt u de beschikking met de verloonde uren uit de aangiften loonheffingen. In de aangiften loonheffingen zijn de uren namelijk afgerond op hele uren. Op basis hiervan berekent UWV de tegemoetkomingen Wtl.

 U vergelijkt de beschikking dus niet met de uren uit de loonadministratie.

Bezwaar

Als u het niet eens bent met de beschikking, kunt u bezwaar maken bij de Belastingdienst. In de beschikking vindt u het adres en wanneer het bezwaar uiterlijk bij de Belastingdienst binnen moet zijn.

Fouten in aangiften over 2020

Correctieberichten na 1 mei 2021 neemt UWV niet mee in de definitieve berekening. De gegevens uit de correctieberichten worden wel opgenomen in de polisadministratie. U bent nog steeds verplicht om een fout te herstellen door de aangifte te corrigeren.

 Bron: RendementOnline

Over de schrijver
Mede-eigenaar en oprichter van TOP HR desk
Reactie plaatsen