Arboportaal, tips voor thuiswerkers
28 april 2021 
in Nieuws
1 min. leestijd

Arboportaal, tips voor thuiswerkers

Het Arboportaal is een initiatief van het ministerie van SZW. De website is startpunt voor werkgevers, professionals en werknemers die informatie zoeken over goede arbeidsomstandigheden. Ook over thuiswerken. Je vindt er o.a. inspiratie en tools om het thuiswerken in goede gezondheid vol te houden.

Op de Arboportaal staat tevens informatie over de nieuwe campagne ”Elk halfuur even bewegen. Zet ook de stap”.We zitten in Nederland gemiddeld 10 uur op een werkdag. Daardoor lopen we meer kans op ziektes zoals hart- en vaatziekten, diabetes type II, depressie, kanker en zelfs vroegtijdig overlijden. Beeldschermwerkers hebben daarnaast ook een verhoogde kans op klachten aan armen, nek en schouders. Gelukkig is de oplossing vrij simpel: regelmatig even opstaan en bewegen. Als je elk half uur in beweging bent, is de kans kleiner dat je ziek wordt. Zet ook de stap

Doe mee met de challenge!

Wil je jezelf uitdagen om tijdens je werkdag meer te bewegen? En kun je hierbij wel een duwtje in de rug gebruiken? Meld je dan aan voor de challenge en ontvang van 17 t/m 21 mei oefeningen en tips via Whatsapp om elk halfuur even te bewegen!

Bron: www.arboportaal.nl/campagnes/zet-ook-de-stap

Over de schrijver
Mede-eigenaar en oprichter van TOP HR desk
Reactie plaatsen